Pilates

Joseph Pilates descrivia la tècnica Pilates com "un mètode d’exercicis que es basa en la relació entre la respiració i l’ús del centre (format per els músculs multífidus, transvers abdominal, base pèlvica i oblics) amb un fort èmfasi en l’estabilització com a base del moviment lliure".

Durant els últims anys, aquest tipus d’exercici ha estat una gran revolució, sobretot en l'àmbit de l’entrenament i la rehabilitació, pel simple fet que es tracta d'un treball complet que ens proporciona un sistema dinàmic de rehabilitació i prevenció de les lesions i també tracta mals comunament estesos com ara la fibromiàlgia, l'osteoporosis o un simple dolor d’esquena derivat d’una mala higiene postural.

A Fisiostany, entenem el Pilates com una manera de fer salut i de millorar-la i fa aproximadament dos anys vam engegar una iniciativa per crear el nostre mètode Pilates, basant-nos en els àmbits de la fisioteràpia i la rehabilitació.

El Pilates a Fisiostany és un servei individualitzat amb classes de com a màxim tres usuaris amb un nivell de treball semblant i la supervisió de la instructora i fisioterapeuta. Inicialment valorem el cas de cada usuari i intentem aconseguir el benestar i la millora de la seva qualitat de vida.

 

Avantatges del mètode Pilates

- Millora de la postura.

- Augment de la flexibilitat.

- Tonificació i enfortiment de la musculatura.

- Millora del sistema circulatori i respiratori.

- Millora de la propiocepció.

- Millora de la coordinació.

- Disminució de l’estrès.

- Disminució, o a vegades eliminació, del dolor d’esquena.

Treballem a partir de la base creada inicialment per Joseph Pilates, és a dir, treballem sobre la màrfega en diferents posicions (decúbit supí, decúbit pro, decúbit lateral, asseguts i drets) i només afegim algun complement extern si aquest ens serveix per fer més fàcil l’exercici.

El mètode Pilates és un exercici complet, que no requereix gaire esforç físic i el poden realitzar la majoria de persones, però alhora es un treball actiu, gràcies al qual l’usuari pot arribar a descobrir parts del seu propi cos que desconeixia.